Anàlisi i comparació química i sensorial del vi / Roser Cantenys Sabà
Cantenys Sabà, RoserEn:
Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos. Figueres. Vol. 49 (2018) , p. 239-248 : il. (
Premis de recerca de batxillerat)
Premi Treball de Recerca de Batxillerat Narcís Fages de Romà 2017. Bibliografia. Resums en català i anglès.
La nostra comarca és una terra on el món de la vinya i el vi té una gran importància cultural i econòmica. Ara bé, no tots els vins són iguals, hi ha diferents varietats de raïms i diverses maneres d'elaborar el vi. Aquests fets impliquen que les begudes resultants tinguin unes característiques úniques tant químicament com sensorialment. En aquest treball es comparen dos vins blancs i un de negre. Això permet, primerament, tractar les varietats de chardonnay, garnatxa blanca, merlot i cabernet; en segon lloc, estudiar diverses maneres d'elaboració; en tercer lloc, analitzar i comparar l'acidesa, l'alcohol, les característiques cromàtiques, la conductivitat, el coure i el ferro, el pH, el diòxid de sofre i la matèria reductora; i finalment analitzar sensorialment el color, l'aroma, i el tast en boca.